Elektrik ve Elektronik Teknolojisi
Elektrik - Elektronik taknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliliklerini kazandırma ya yönelik ve ilgili yeteneklerin kazandırılmasına yönelik eğitim öğretim alanıdır.
ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ
Adli Bilişim Mühendisliği bölümünün amacı, bilişim suçlarını tespit edip önleyebilecek, vatandaşların haklarını koruyacak, sektöre fayda ve yaratıcılık katacak kişileri bilimsel eğitimler ile yetiştirmektir.
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ
Biyomedikal mühendisi, hasta bakımının kalitesini ve etkinliğini artırmak amacıyla biyoloji ve tıp alanındaki problemleri analiz eder ve çözümler. Yapay iç organlar, vücut parçalarının yerini alacak yapay aletler ve tıbbi problemlerin teşhisi için makineler gibi tasarım sistemleri ve ürünleri geliştirir.
ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ
Elektronik ve haberleşme mühendisi, iletişim ve yayın sistemlerinin üretimini kavramsallaştırır, tasarlar, test eder ve denetler. Esas olarak elektronik ve iletişimi, geliştirdikleri herhangi bir sisteme entegre etmek için çalışır.
ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
Enerji sistemleri mühendisi, var olan enerji kaynaklarını çevresel etkileri de göz önünde bulundurarak en düşük maliyetle kullanılabilir hale getiren bir mühendislik dalıdır. Enerji sistemleri mühendisliği, makine mühendisliği ve endüstri mühendisliği gibi farklı mühendislik derslerinin yanında fizik, kimya, matematik ve ekonomi gibi farklı alanları da içinde barındıran disiplinler arası bir mühendislik dalıdır.
MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Mekatronik mühendisi, yeni makine ve araçların üretim ve işlevlerindeki verimliliği artırmak için mekanik, elektronik ve bilgisayar mühendisliğinin özelliklerini birleştirir. Mekatronik mühendisi, üretim sürecindeki değişiklikleri uygulamaya koymadan önce, montaj hattı verimliliği ve maliyet gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, iyileştirmeler yapmak için çeşitli yöntemlerle testler yapar. Potansiyel çözümleri geliştirmek için bilgisayar destekli tasarım yazılımı kullanır.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Bilgisayar mühendisi çip, analog sensor, devre kartı, klavye, modem ve yazıcılar dahil olmak üzere bilgisayar donanım ve ekipmanlarının araştırılması, tasarlanması, geliştirilmesi ve test edilmesinden sorumludur. Temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir.
BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
Bilişim Sistemleri Mühendisliği, işverenlerinin bilgisayar donanımı, yazılımı ve ağ araçları ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan, bilgisayar donanım ve yazılımlarını geliştirmek, test etmek, yüklemek, yapılandırmak ve sorunlarını gidermek için çalışmalar gerçekleştiren multidisipliner bir çalışma alanıdır.
ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ
Endüstriyel tasarım mühendisleri, karmaşık bilimsel ve matematiksel tekniklerin uyarlanmasını ve kullanılmasını içeren ürünler ve sistemler üzerinde çalışma eğilimindedir. Vurgu, toplum için çözümler geliştirmek için mühendislik fiziği ve bilimlerini kullanma eğilimindedir.
İMALAT MÜHENDİSLİĞİ
İmalat mühendisliği, makine mühendisliğin alt bölümüdür. Makine mühendislerinden farklı görevleri ve sorumlulukları bulunmaktadır. İmalat sektörü içerisinde imalat konusu için temel mühendisliğine ihtiyaç duyulmasında dolayı İmalat Mühendisliği bölümü oluşmuştur.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Elektrik mühendisleri, elektrik motorları, radar ve navigasyon sistemleri, iletişim sistemleri veya elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirir, test eder ve denetler. Elektrik mühendisleri ayrıca otomobil ve uçakların elektrik sistemlerini de tasarlar.